Αίσθηση της Αφής

Αίσθηση της Αφής 21/07/2013

Κυριακάτικος μαχμουρλίδικος καφές που τον απολαμβάνουν όλες οι αισθήσεις.
Έχετε άραγε σκεφτεί ποια είναι η πρώτη αίσθηση που αφυπνίζεται στον άνθρωπο και ποια είναι η τελευταία που χάνεται; Είναι η πρώτη που ξυπνάει όταν ακόμα είμαστε μέσα στην κοιλιά της μάνας μας.
Ελάτε, ελάτε, προκύπτει και από το ρήμα: αφυπνίζω.

Σωστά. Το βρήκατε. Είναι η Αφή.

Η Αφή δεν είναι προνόμιο μόνο των ακροδαχτύλων αλλά όλου του σώματος μέσω του δέρματος.

Η Αφή είναι η πρώτη αίσθηση που ξυπνάει στον άνθρωπο και η τελευταία που χάνεται με το θάνατο. Για την ακρίβεια είναι η μόνη που μπορεί να διατηρηθεί μέχρι το τέλος σε αντίθεση με τις άλλες: όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση, που σιγά –σιγά ατονούν και συχνά μας εγκαταλείπουν. Αλλά ακόμη κι αν οι άλλες, για κάποιους λόγους δεν καταφέρουν εξ υπαρχής να ξυπνήσουν, η Αφή είναι ικανή να συντηρήσει τον άνθρωπο.
Δεν είναι παράξενο;

Σκέπτομαι λοιπόν ότι μιας και Αφή σημαίνει άναμμα ( θα έχετε ακούσει την φράση : Αφή των Φώτων), αυτή η αίσθηση ίσως περιγράφει την διαδικασία και ίσως είναι η κυρίως υπεύθυνη για την αφ - ύπνηση ( ύπνωση) της συνείδησης του ανθρώπου.
Κι επειδή ο άνθρωπος μέχρι το τέλος της ζωής του, ψηλαφεί τον κόσμο και ανακαλύπτει τον εαυτό του, Φωτίζει και τη Συνείδησή του.
Η Αφή λοιπόν είναι ο μαέστρος των αισθήσεων και εντέλλεται, πάση θυσία, να οδηγήσει τον άνθρωπο για να συναντήσει τον Εαυτό του.

Να έχετε έναν φωτισμένο δρόμο!
Να τιμάτε τον εαυτό σας και να σέβεστε ό,τι αγγίζετε.!
Χαρούμενη Κυριακή!!!

Δέσποινα

 

Επιστροφή Επιστροφή