Εισόδια της Θεοτόκου

 

Εισόδια της Θεοτόκου 21/11/2013

Φίλοι μου,

Μετά από αρκετό καιρό απουσίας μου, νάμαι και πάλι εδώ κοντά.
Εύχομαι σε όλους σας χρόνια πολλά, όμορφα και χαρούμενα, με υγεία και δύναμη για να αναγνωρίζετε και να απαντάτε στις προκλήσεις της ζωής με νικηφόρο τρόπο.

Α όχι, δεν τρελάθηκα και άρχισα να μοιράζω ευχές στα ξαφνικά.

Σήμερα η ημέρα της Παναγιάς. Η Εκκλησία γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου, την ημέρα δηλαδή που η Παναγία παρεδόθη στους μυημένους ιερείς για να την μεγαλώσουν βάσει του εσωτερικού λόγου της ψυχής της. Το έργο για το οποίο προοριζόταν ήταν να φέρει στη ζωή, στην επιφάνεια του κόσμου, έναν θεό.

Παναγία σημαίνει Παν Γαία.
Στην Παν Γαία ανήκουμε όλοι μας : σαν μέρη του Συνόλου και σαν Θήλεια Αρχή που συλλαμβάνει, κυοφορεί, τρέφει, μυεί, φανερώνει τα έσω και ελευθερώνει. Γι αυτό και σήμερα γιορτάζουμε όλοι μας, όλοι οι άνθρωποι. Ή τουλάχιστον όλοι μας θα έπρεπε να γιορτάζουμε, γιατί όλοι μας έχουμε μέσα μας, στο ασυνείδητό μας κομμάτια που δεν έχουν ανακαλυφθεί και φωτισθεί.
Όλοι μας φέρουμε μέσα μας μέρη ακατέργαστα, αγνά που χρίζουν λάξευση για να ελευθερώσουν το φως που κρύβουν μέσα τους. Όλοι μας χρειάζεται να συναντάμε το φωτεινό, θεϊκό μας Είναι, να φοιτούμε κοντά του κι ύστερα να το γεννάμε στην επιφάνεια της καθημερινότητάς μας. Όλοι μας κρύβουμε έναν αθέατο θεό μέσα μας που περιμένει να τον φέρουμε στο φως. Αλλά και όλοι μας χρειάζεται να μάθουμε το Πώς γίνεται το αθέατο φανερό.

Το άνοιγμα σε αυτή τη διαδικασία υμνείται σήμερα από την Εκκλησία και σας θυμίζω ότι αυτή η μυητική διαδικασία δεν είναι νέα. Στην αρχαιότητα, στην προγονική μας παράδοση, έχουμε τις αντίστοιχες νέες παρθένες που υπηρετούσαν και μαθήτευαν στον Ιερό Ναό της Θεάς Αθηνάς και της Θεάς Αρτέμιδος. Γιατί; Επειδή προορισμός της ψυχής που ενσαρκώνεται είναι να ανακαλύψει και να φέρει στην επιφάνεια την θεϊκή της υπόσταση.

Σας το εύχομαι με όλη μου την καρδιά και εύχομαι να έχετε στη διάθεσή σας όσα χρόνια σάς χρειάζονται για να το επιτύχετε, αλλά να έχετε και τη δύναμη να εισέρχεστε στον Ιερό Εσωτερικό σας Χώρο, όσο συχνότερα μπορείτε.
Στέλνω ιδιαίτερες ευχές σε όσους και όσες φίλες σφραγιστήκατε με όνομα που έχει σχέση με την Παναγία, γιατί αυτό προδιαγράφει και το αναπόδραστο έργο της ζωής σας.

Καλή ενσυνείδητη και φωτεινή περαιτέρω πορεία!

Δέσποινα

 

Επιστροφή Επιστροφή