Καιροί Αχαρτογράφητοι

Καιροί αχαρτογράφητοι,
Καιροί που προκαλούν το δέος σε όσους μπορούν να παρατηρούν, σε όσους έχουν τη διάθεση να παρατηρούν και να ακολουθούν το ρεύμα του ποταμού….

Οι παππούδες τα’ λεγαν αλλά εμείς τα παίρναμε για παραμύθια. Κι όμως έφτασε πια ο χρόνος στο τέρμα του στίβου που γνωρίζαμε, στο τέρμα της βολεμένης μας ζωής.. Θέμε δε θέμε θα αντιμετωπίσουμε αυτό που πάντα φοβόμασταν: Το Φύλακα των Διαστάσεων..

Και τώρα τι; Και τώρα πώς;

Τώρα το μόνο που υπάρχει, το μόνο που μπορεί να υπάρξει είναι η συνείδηση που ο κάθε ένας έχτισε μέσα του.
Σ αυτούς τους καιρούς που διανύουμε όλα μπορεί να συμβούν : να χάσουμε φίλους, συντρόφους, αδελφούς, σπίτια, δουλειά, χρήματα, υγεία… όμως ένα δεν πρέπει να το χάσουμε με τίποτα. Ένα μάς απαγορεύεται να το χάσουμε: Τη συνείδησή μας.

Όσο μικραίνουν τα πράγματα γύρω μας αυτή να μεγαλώνει. Ας γίνει το όπλο τής αντίστασής μας ενάντια σε κείνους που μας θέλουν ελεγχόμενες, καλά γρασαρισμένες μηχανές.

Ο νέος χρόνος, οι νέοι καιροί είναι ήδη εδώ και δείχνουν το πρόσωπό τους, το πρόσωπο του ΣΥΝ (συμπάθεια, συμπόνια, συνεργασία, συλλογικότητα…)
Ο παλαιός “πολιτισμός” που βόλεψε τη θρέψη, φτιασίδωσε και εκπόρνευσε τη συνείδησή μας μέσα στην μίζερη καθημερινότητα, έφτασε στο τέλος του. Πεθαίνει. Επιτέλους πεθαίνει!!!
Αφήστε τον να πεθάνει γιατί έγινε εστία μόλυνσης για τις ψυχές.
Εμείς ας βγάλουμε τα φτιασίδια, ας ξαναγεννηθούμε τώρα, άμεσα, όχι ύστερα μετά από λίγο. Ας ρίξουμε ένα βλέμμα συμπάθειας στον πονεμένο και φοβισμένο εαυτό μας, στον πονεμένο και φοβισμένο διπλανό μας. Τον ίδιο δρόμο έχουμε να διανύσουμε μέχρι την πόρτα του ΣΥΝ.
Ας σταθούμε στον εαυτό μας που λυγίζει από τη θλίψη τής απώλειας του βολέματος, αλλά μην υποκύψουμε σ αυτόν. Ας σταθούμε στο διπλανό που γονατίζει από το βάρος του φόβου, ας προσφέρουμε μιαν αγκαλιά και ένα χαμόγελο, έναν ηρωικό Ελληνικό λόγο. Δεν ξέρετε πόσο πολύτιμα υλικά είναι στην αναστήλωση του ΣΥΝΕΙΔΕΝΑΙ.

Ακόμη κι αν ντρεπόμαστε τον εαυτό μας, ας τολμήσουμε την αναστήλωση.
Ας τολμήσουμε την ανθρωπιά μας. ΤΩΡΑ, όχι ύστερα.. Ας τολμήσουμε την Ελευθερία μας.

Με το καλό συνοδοιπόρε των Καιρών…

Δέσποινα

 

Επιστροφή Επιστροφή