Ποιά Ενεργειακή Μέθοδο διαλέξαμε και γιατί;

 

 

Όπως έχουμε ήδη εξηγήσει στο Κεφάλαιο: "Υπάρχει Διαφορά μεταξύ των Ενεργειακών Εφαρμογών";, όλες οι εφαρμογές επιδιώκουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Όλες, χρησιμοποιούν μια μέθοδο για να αποκαταστήσουν την επικοινωνία του δέκτη με την Συμπαντική Πηγή Ενεργείας, με σκοπό την πρόληψη ή την αποκατάσταση της υγείας του.

Στην Ε ν θ ύ μ η σ η, χρησιμοποιούμε διάφορες μεθόδους μεμονωμένα ή σε συνδυασμό μεταξύ τους, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε να φέρουμε –πρόληψη ή αποκατάσταση ανισορροπίας- και ανάλογα με τον αποδέκτη της θεραπείας.
Μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε είναι: Ο Κβαντικός Συγχρονισμός, το Healing Code, το Αυτογνωσιακό Reiki, το Αυρικό Massage, η Ρεφλεξολογία κλπ.

Ωστόσο, για τη διδασκαλία εκείνων που επιθυμούν να γίνουν αυτόνομοι και να φροντίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους και την υγεία τους, έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιούμε τη μέθοδο του Αυτογνωσιακού Reiki.

Το Reiki σαν μέθοδος είναι μια ολοκληρωμένη, απλή και εύκολα κατανοητή Θεραπευτική Εφαρμογή.
Μπορούν να την μάθουν και να την χρησιμοποιήσουν όλοι, είτε είναι μικρά παιδιά είτε ενήλικες.
Βασίζεται πάνω σε αυθόρμητες κινήσεις που όλοι οι άνθρωποι κάνουμε όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο σωματικό πρόβλημα. Οι αυθόρμητες αυτές κινήσεις είναι απόρροια της εσωτερικής γνώσης που τα όντα αποκτήσαμε καθώς εξελισσόμασταν στο πέρασμα των αιώνων.
Το ότι το Reiki μιμείται τις οικείες μας ενστικτώδεις κινήσεις, το κάνει εύπεπτο στον μαθητευόμενο και εύκολα κατανοητό σαν μέθοδο.

Ένας άλλος λόγος γι’ αυτή μας την επιλογή, είναι ότι αποτελεί την πρώτη πλήρη και ολοκληρωμένη Ενεργειακή Θεραπευτική μέθοδο που εμφανίστηκε στον κόσμο μετά τον Μεσαίωνα που είχε προηγηθεί.
Την επιλέξαμε λοιπόν τιμώντας τον Dr. Mikao Usui και τους συνεργάτες του: Dr. Hayasi και Havayio Takata, που εργάστηκαν υπέρ της ανθρωπότητος και μας προσέφεραν αυτήν την μέθοδο. Επάνω σε αυτήν, έχουν βασιστεί όλες οι μέθοδοι που ήρθαν στο φως μετέπειτα.

Ο τρίτος λόγος που επιλέξαμε αυτήν την Ενεργειακή Θεραπευτική μέθοδο είναι επειδή οι Βασικές Αρχές πάνω στις οποίες το Reiki στηρίζεται και διακηρύσσει, προετοιμάζουν τον μαθητευόμενο για να ακολουθήσει τα χνάρια της Ε ν θ ύ μ η σ η ς και της Αυτογνωσίας.
Ο άριστος συνδυασμός του Reiki και της Αυτογνωσίας, δημιούργησε το Αυτογνωσιακό Reiki το οποίο εφαρμόζουμε και διδάσκουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Όταν ο μαθητευόμενος προχωρήσει αρκετά σε γνώση και εφαρμογή της μεθόδου αυτής, του δίνεται η γνώση και άλλων θεραπευτικών μεθόδων και η τέχνη να τις συνδυάζει μεταξύ τους.

 

Επιστροφή Επιστροφή