REIKI - Αυτογνωσιακό Reiki

 

 

Το όνομα Rei-Κi μας έρχεται από την Ιαπωνία. Σχηματίζεται από δύο ιδεογράμματα κάντζι, το Ρε ή Ρέϊ και το Κι.

Το πρώτο, [Ρέϊ: rei ], σημαίνει κατά λέξη Ψυχή – Πνεύμα.
Χρησιμοποιείται για να δηλώσει ψυχική ικανότητα και πνευματική παρουσία όχι μόνο στα όντα αλλά και στο χώρο.

Το δεύτερο, [Κι:Ki ], σημαίνει Πνεύμα, Νους, Αέρας, Ατμόσφαιρα, Διάθεση. Χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη νόηση, την πνοή, την κίνηση, την εναλλαγή και πιο ελεύθερα την ενέργεια.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι Reiki σημαίνει:

Ενέργεια της Κοσμικής Ψυχής και σε ελεύθερη απόδοση Συμπαντική Ροή Ψυχικής Ενέργειας.

Πατέρας του Reiki, είναι o Dr. Usui που μέσω διαλογισμού, κατανόησε πώς συμβαίνει η θεραπεία με τη βοήθεια της Ενέργειας του Σύμπαντος. Ήταν εκείνος που τη γνώση αυτή την έκανε μέθοδο και την παρέδωσε στην ανθρωπότητα.
Αργότερα ο μαθητής και συνεργάτης του Dr. Hayasi, την διέδωσε και μέσω της Havayio Takata, η μέθοδος έφτασε στο Δυτικό κόσμο.

 

Τί είναι το Reiki και οι Ενεργειακές Θεραπευτικές Μέθοδοι;

Σύμφωνα με την επιστήμη, η Ενέργεια που διέπει, κινεί και συντηρεί ολόκληρο το Σύμπαν, στην ουσία της είναι μία, αλλά εκφράζεται με πολλούς τρόπους π.χ. ως: ηλεκτρική, θερμική, κινητική, δυναμική κλπ.

Όλα τα πλάσματα της Φύσης, κι ο άνθρωπος επίσης, ως μέρη του σύμπαντος, είναι πλασμένα από αυτή τη μία και μοναδική Ενέργεια η οποία αποτελεί την βάση και τη δομή των κυττάρων τους. Επομένως, δυνάμει, έχουν τις ίδιες δυνατότητες και ιδιότητες με το Σύμπαν.
Η Ζωή μας βασίζεται στην αλλαγή και στη διαρκή ανανέωση. Γι’ αυτό, όσο συχνότερα ανανεώνουμε την ενέργεια που βρίσκεται στη βάση των κυττάρων μας και όσο περισσότερο βελτιώνουμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε, τόσο η ζωή μας παρατείνεται, αποκτά νόημα και ποιότητα.

Η ανανέωση αυτή επιτυγχάνεται με το να είμαστε σε συνεχή και συνειδητή επαφή με την Πηγή, δηλαδή με την ίδια τη Δημιουργική Ενέργεια του Σύμπαντος.
Αντίθετα, η αμελής ή η ελλιπής ανανέωση της ενέργειάς μας μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα ψυχο-νοητικά, συναισθηματικά και σωματικά προβλήματα και ασθένειες..

Το Reiki είναι μία από τις μεθόδους - η παλαιότερη από τα μέσα του 20ου αιώνα- που μας βοηθούν να αποκαταστήσουμε την αρμονική ροή της Ενέργειας από την Συμπαντική Πηγή προς εμάς.

 

Τι δεν είναι το Reiki και Ενεργειακή Θεραπεία

Το Reiki και όλες οι Ενεργειακές Θεραπευτικές Εφαρμογές, δεν είναι δόγμα, θρησκεία ή πολιτική. Θεωρούν κάθε άνθρωπο ελεύθερο στις επιλογές του. Γι’ αυτό, Reiki έχουν διδαχθεί κι εφαρμόζουν άνθρωποι όλων των θρησκειών, των πολιτισμών και των κοινωνικών τάξεων.

Το Reiki και όλες οι Ενεργειακές Θεραπευτικές Μέθοδοι, δεν καταργούν και δεν υποκαθιστούν την Ιατρική.
Έχει σαφώς παρατηρηθεί ότι ενισχύουν με τη δράση τους την αποτελεσματικότητα μιας θεραπείας, ότι μειώνουν και σε μερικές περιπτώσεις εξαφανίζουν, τις τυχόν παρενέργειες της φαρμακευτικής αγωγής, όμως ρητά και κατηγορηματικά, δεν υποκαθιστούν την ιατρική αγωγή που υποδεικνύει ο θεράπων ιατρός. Σε περίπτωση ασθένειας, ζητάμε τη βοήθεια του ιατρού μας και ακολουθούμε την αγωγή που ορίζει. Για συντομότερα και καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να υποστηρίξουμε την αγωγή του θεράποντος ιατρού με το Reiki ή κάποια άλλη Ενεργειακή Θεραπευτική μέθοδο.

 

Τι είναι το Αυτογνωσιακό Reiki ;

To Αυτογνωσιακό Reiki διδάσκει τη Φιλοσοφία της Ζωής και απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους επιζητούν να αναβαθμίζουν το συνειδησιακό και ψυχικό τους επίπεδο μέσα στην καθημερινότητά τους.
Απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν τη γνώση του εαυτού και επιδιώκουν την συνεργασία με τον Ανώτερο Εαυτό τους και τις Θείες Δυνάμεις.
Απευθύνεται σε όσους οραματίζονται πνευματική ανάταση για τον εαυτό τους και την κοινωνία των ανθρώπων.

 

Ποιος είναι ο σκοπός του Αυτογνωσιακού Reiki;

Σκοπός του Αυτογνωσιακού Reiki είναι να μας εισάγει στο Εσωτερικό Νόημα της Ζωής και να μας οδηγήσει σταδιακά:

  • Στην ανακάλυψη του άγνωστου εαυτού μας,
  • Στη συμφιλίωση μας μαζί του,
  • Στην ενθύμηση του σκοπού της ύπαρξής μας,
  • Στην αφύπνιση των θεϊκών δυνάμεων μέσα μας,
  • Στην ένωσή μας με τη Δημιουργό Αρχή που ενοικεί μέσα μας και ταυτόχρονα μας περιβάλλει.

 

Στο μέτρο που καθένας μας είναι διατεθειμένος να αποκαταστήσει την επαφή με την Πηγή και στο μέτρο που επιτρέπει να κυλάει η Ενέργεια μέσα του, χωρίς εμπόδια, σ’ αυτό το μέτρο η Συμπαντική Ενέργεια θα τον ευεργετήσει.
Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή «έκτισε», αυτή συντηρεί και προάγει τον Κόσμο. Οι δυνατότητές της είναι απεριόριστες.

Ωστόσο εμείς είμαστε εκείνοι που αποφασίζουμε το αν, το πότε, το πόσο θα θεραπεύσουμε τον εαυτό μας και το αν θα βιώσουμε τη χαρά της ζωής.

 

Επιστροφή Επιστροφή