Karuna Reiki - η φιλοσοφία του Karuna Reiki

 

Όπως μας πληροφορεί ο εμπνευστής του William Lee Rand, το Karuna Reiki®, προέκυψε μέσα από την εφαρμογή του Usui και του Θιβετανικού Reiki, καθώς και από την πίστη του ότι πάντα θα υπάρχει κάτι μεγαλύτερο που περιμένει τον άνθρωπο να το ανακαλύψει.

Το 1981, ο W. Lee Rand, πρωτοήρθε σε επαφή με το Usui Reiki στη Χαβάη όπου ζούσε και το 1989, όταν μετακόμισε στο Michigan, έγινε Reiki Master.
Στην προσπάθειά του να εμβαθύνει στο Reiki, ο δρόμος του τον οδήγησε να συνεργαστεί με πολλούς άλλους Reiki Masters και practitioners ανταλλάσσοντας πληροφορίες, συντονισμούς και τεχνικές.
Μέσα σε αυτήν την πορεία του, δέχτηκε την εκπαίδευση του Reiki Master άλλες τρεις φορές από διαφορετικούς δασκάλους Reiki, και επίσης ήρθε σε επαφή με σύμβολα/κλειδιά και συντονισμούς που δεν ανήκαν στο σύστημα Usui.
Ξεκίνησε λοιπόν να καταγράφει τα νέα στοιχεία που έρχονταν σ΄ αυτόν και να πειραματίζεται με μερικά από αυτά. Το 1993, συγκέντρωσε μερικούς από τους καλύτερους μαθητές του που έδειχναν να είναι πνευματικά ευαίσθητοι, και αποφάσισαν να εργαστούν όλοι μαζί για να επιλέξουν, μέσα από τον κατάλογο που είχε καταρτίσει, τα σύμβολα και τους συντονισμούς που έδιναν τα καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα. Τα σύμβολα και οι συντονισμοί πάνω στα οποία επέλεξαν να πειραματισθούν είχαν δοθεί, σε αρκετούς Reiki Masterς, μέσω channeling.

Ήταν τόση η επιθυμία του W. Lee Rand να έρθει σε επαφή με τη συχνότητα της ενέργειας που θα οδηγούσε σε ακόμη βαθύτερη θεραπεία τον άνθρωπο, ώστε, καθώς ο ίδιος μας διηγείται, σε όλη τη διάρκεια της μελέτης και του πειραματισμού του προσευχόταν και ζητούσε καθοδήγηση από την Ανώτερη Διάνοια.

Τελικά, η όλη προσπάθεια οδήγησε σε ένα νέο σύστημα Reiki το οποίο δεν ήταν παρά η εξέλιξη του αρχικού και βασικού Usui Reiki.

Το νέο αυτό σύστημα απέκτησε την οριστική του μορφή και το όνομά του, Karuna Reiki®, το 1995, μέσα από πνευματική καθοδήγηση.

 

Karuna Reiki

Η φιλοσοφία του Karuna Reiki

Πίσω από την ονομασία Karuna Reiki, κρύβεται μια ολόκληρη φιλοσοφία που καλύπτει τόσο τον ορατό όσο και τον αόρατο, για τα ανθρώπινα μάτια Κόσμο. Κατ’ επέκταση, όσον αφορά στους ανθρώπους, υπονοείται μια συγκεκριμένη στάση ζωής.
Ευτυχώς για το ανθρώπινο είδος, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι στον πόνο τον οποίο συναντούν γύρω τους και αρκετοί αποφασίζουν να δράσουν για να τον απαλύνουν. Αυτό δείχνει ύπαρξη και κίνηση συναισθημάτων. Δείχνει ότι μια αρκετά μεγάλη μερίδα ανθρώπων είναι συναισθηματικά ζωντανή.

Ωστόσο, καλό είναι να διακρίνουμε την αιτία που διεγείρει αυτή την ευαισθησία.

Υπάρχουν άνθρωποι που εξ αιτίας δικών τους οδυνηρών βιωμάτων έχουν αναπτύξει έναν φόβο απέναντι στον πόνο. Γι’ αυτό, όπου τον συναντούν, υποσυνείδητα ταυτίζονται με εκείνον που πονάει και επειδή οι ίδιοι φοβούνται, προσπαθούν να διώξουν τον πόνο του με κάθε τρόπο, όσο πιο μακριά γίνεται.
Υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν ζυμωθεί με τον πόνο στη ζωή τους και έμαθαν να αξιοποιούν την ύπαρξή του. Μέσα από αυτή την διαδικασία, ανέπτυξαν μια ιδιαίτερη ευαισθησία που τους επιτρέπει να ενώνονται με την καρδιά εκείνου που πονάει, χωρίς όμως να ταυτίζονται μαζί του. Διατηρούν την πρέπουσα απόσταση και αναλαμβάνουν δράση που βοηθά τον πάσχοντα να σηκώσει το φορτίο του, χωρίς να παραβιάζουν την ελεύθερη βούλησή του και να τ αναιρούν το δικαίωμά του στη μαθητεία που υποκρύπτεται στον πόνο.
Tα άτομα αυτά δεν υποκινούνται από τον φόβο προς τον πόνο, αλλά από αγάπη προς τον πάσχοντα. Μέσα από τα βιώματά τους, γνωρίζουν ότι όταν και όπου εμφανίζεται ο πόνος, δεν έρχεται σαν εχθρός που επιδιώκει να εξοντώσει τον πάσχοντα, αλλά σαν μια προειδοποίηση ότι έφτασε πια ο καιρός να κάνει άμεσα αλλαγές στον τρόπο ζωής του. Με τη στάση τους αυτή, δεν ευλογούν τον πόνο, αντίθετα, είναι σε θέση να γνωρίζουν την οδύνη καλύτερα από τον καθένα. Όμως η γνώση και η πείρα, τους επιτρέπει να κατανοούν τον λόγο ύπαρξης του πόνου.

Τίποτα δε συμβαίνει τυχαία στη ζωή. Όλα έχουν το λόγο τους, κι όλα στοχεύουν στο ξύπνημα της συνείδησής μας.

Η συνειδησιακή μας αφύπνιση είναι αποτέλεσμα συνεχούς εσωτερικής προσπάθειας και εργασίας. Συνοδεύεται από κόπο αλλά και γνώση που φέρνει ικανοποίηση και χαρά. Ο πόνος είναι αποτέλεσμα εσωτερικής τελμάτωσης και αντίστασης στο ξύπνημα που απαιτεί η Ψυχή μας. Είναι το αποτέλεσμα του διαχωρισμού της ουσίας από την προσωπικότητα. Τις περισσότερες φορές, συνοδεύεται από άγνοια, μοναξιά και πολύ φόβο. Έτσι διογκώνεται και μοιάζει ανυπέρβλητος.
Κι όμως, μέσα στις προδιαγραφές και τις δυνατότητες του ανθρώπου είναι να μαθαίνει και να αναπτύσσεται συνειδησιακά μέσα από τη χαρά. Αλλά για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται πρώτα να αφυπνίσει μέσα του το σκοπό ύπαρξής του και συνειδητά να κατευθύνει το νου, τα συναισθήματα και τη δράση του να εκπληρώνουν αυτό το σκοπό. Όταν συμβαίνει αυτό, ο άνθρωπος αισθάνεται ότι έχει ενώσει την εσωτερική του φύση με την εξωτερική. Αυτό του δίνει πληρότητα και χαρά. Όταν βρίσκει τη χαρά μέσα του, τότε μπορεί να την αναγνωρίσει στα πράγματα, τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που τον περιβάλουν. Μαθαίνει να ρέει μαζί τους και να αναπτύσσεται μέσα από κάθε τι που συναντά, χωρίς να χρειάζεται επώδυνες αφυπνιστικές μεθόδους.

Τα άτομα που έχουν αναπτύξει την ευαισθησία της συμπόνιας με απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες που διαλέγει η Ψυχή για να μάθει, βοηθούν όσους πονούν να αντέξουν τη δύσκολη μαθητεία του πόνου, ενίοτε δε και να τον ξεπεράσουν.
Αυτές οι Ψυχές ωθούνται από αγάπη και γνώση και όχι από οίκτο ή φόβο. Γνωρίζουν ότι όταν πονά ένα πλάσμα, ακόμη κι αν δεν το αντιλαμβανόμαστε, πάσχουμε όλα τα όντα μαζί του. Γι’ αυτό, εργάζονται συνειδητά και συνεχώς για να εξαλείψουν τον πόνο πάνω στη Γη.

Είναι δυνατόν ο άνθρωπος μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα που ζει να αναπτύξει τέτοια ευαισθησία;

Ναι, είναι δυνατό. Αρκεί να το επιθυμήσει και να εργαστεί όσο χρειάζεται γι’ αυτό.

Η κίνηση των συναισθημάτων δείχνει ζωντάνια.

Η καλλιέργεια των συναισθημάτων δείχνει ποιότητα.

Η συμπαράσταση από οίκτο είναι καλύτερη από το τίποτα, αλλά η συμπαράσταση από συμπόνια και αγάπη είναι σοφία.

Υπάρχουν Ψυχές, ενσαρκωμένες και μη, που εργάζονται για να εξαλείψουν τον πόνο πάνω στη Γη.

Σ’ αυτή τη δόνηση, τη δόνηση της καρδιάς, επιδιώκει το Karuna® Reiki να μας υψώσει.

Για να ανοίξει το κέντρο της καρδιάς είναι απαραίτητο να έχουν προηγηθεί οι καθαρμοί και οι δονητικές ανυψώσεις στις οποίες μας οδηγούν οι τρεις βασικοί Βαθμοί του Usui Reiki και το Γνώθι σαυτόν.

 

Ποιοι μπορούν να λάβουν το Karuna Reiki ®

Το Karuna Reiki είναι η εξέλιξη του Usui Reiki και υψηλότερο σε δονητική συχνότητα. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο ο ενδιαφερόμενος να είναι Reiki Master, τουλάχιστον σε 3Α επίπεδο, στο Usui Reiki.

Δονητική Βάση των Ενεργειών της Ακτίνας Reiki

Επιστροφή Επιστροφή